Salgados
Salgados van Salgados da Val overheerlijk en ambachtelijk zoals in Brazilië
Salgados Braziliaanse snacks zijn in Brazilië erg populair

Subcategorieën
-
Coxinha de Frango
Coxinha de frango
Coxinha de Frango is een populair voedsel in Brazilië dat over het algemeen bestaat uit versnipperd, gearomatiseerd kippenvlees, bedekt met een laagje speciaal bereid deeg, gevormd in een vorm die lijkt op een traan/kippendij, gepaneerd en gebakken.
Coxinha de Frango gevuld met kipfile en omhuld met speciaal bereid deeg.
-
Empanada Pastechi Pasteis
Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt.
Salgados da Val heeft daarbij nog een variant die in de oven afgebakken wordt en daarna diepgevroren. Deze kan daarna zo uit de diepvries direct in de magnetron gedaan worden en binnen 60seconden heerlijk vers opgediend worden.
De naam komt van het Spaanse, Portugese en Galicische werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. De vulling kan van alles zijn, bijvoorbeeld gekruid gehakt of kip. Empanadas worden, behalve in Spanje en Portugal, ook in Zuid-Amerika gegeten. Per land of zelfs per regio kan de naam van een vrijwel identiek product veranderen.
De oorsprong van empanadas is te traceren via Galicië en Portugal.
empanada, empanadas, bestellen, kopen doe je hier.
-
Braziliaanse Risoles
Risoles zijn ook in Brazilië erg populair. Braziliaanse risoles zijn als gepaneerde empanadas - het deeg wordt uitgerold en gevuld, gepaneerd en vervolgens gefrituurd.
Ze zijn heerlijk gevuld met Rundergehakt.
-
Bolinho De Queijo
Bolinho de Queijo
Mis je de feesthapjes?
Je proeft vandaag een kaasbolletje dat krokant van buiten en warm van binnen is!
Het is alleen aan jou!
-
Pão de Queijo
Pão de Queijo zijn heerlijke glutenvrije Braziliaanse kaasbroodjes
Uit Brazilië brengen wij de lekkerste en meest traditionele snacks die wereldwijd bekend zijn en gewaardeerd worden door iedereen die ze weleens geproefd heeft.
Iedereen die in Brazilië is geweest, weet dat heerlijke kaasbroodjes te vinden zijn in alle bakkerijen, in restaurants, in bars die bij dat koude biertje horen en thuis als ontbijt of als een snack voor de kinderen.
Pão de Queijo, kaasbroodjes, worden door ons gemaakt met maniokmeel en zijn glutenvrij.
Hoe bereid je ze?
Simpel, Pão de Queijo zijn bevroren en kunnen zo de oven in.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ze nog diepgevroren.
In ongeveer 20 minuten klaar en ze zijn zo heerlijk en gezond!
Na het bakken heb je een heerlijk broodje met een knapperige korst en een zeer zacht en smakelijk deeg.
Uiteraard is de heerlijke smaak van kaas natuurlijk aanwezig!
-
kibe kibbeh quibe of...
Kibe is een origineel Arabisch gerecht dat heel bekend is in het Midden-Oosten. De naam 'kibbeh' is afgeleid van het woord 'kubbah' wat 'balletje' betekent. Het is een gefrituurd gerecht gevuld met gekruid gehakt, heel zachte bulgur en pijnboompitten. Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe
Deze populaire Braziliaanse streetfood-snack is een variant op de Libanese kibbeh en is vooral populair in Rio de Janeiro. Het wordt vaak geserveerd in strandbars als een 'tira-gosto' (voorgerecht), hoewel het een fantastische snack is voor onderweg wanneer het op individuele spiesjes wordt geserveerd.
-
Mix
Mix pakket voor elk feestje. Bestaande uit 5 verschillende salgados.
Hier staan voorbeeld pakketten voor 5 - 10 - 15 of 20personen
Meer kan altijd, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.